top of page
  • Obrázek autoraHana Vítková

Holotropic ART a jeho 6. vlna



Datum 9. září 2023 bude ve znamení umění a inspirace, kdy na zámku v Linhartovech zazní fanfáry pro vernisáž výstavy 6. vlny Holotropic ART. Tato jedinečná událost zvěstuje začátek oslav umění, které se spojilo s holotropními stavy vědomí. Přijďte se nechat unést atmosférou uměleckého zážitku a objevit tvorbu talentovaných umělců.

Výstava představí nejen díla významných umělců jako Filip Záruba, Jana Barnášová, Chrisantem Macháček, Petra Paušová, Eva Pikartová a Martina Sehnalová, ale také dosud nepublikovanou tvorbu Eduarda Ovčáčka, zesnulého českého výtvarníka. Historický zámek se stane kulturním centrem, kde se propojí tvorba, inspirace a prostředí plné dějinného ducha.


Holotropní umění je výjimečné z mnoha důvodů. Zaprvé, vyzdvihuje uměleckou tvorbu inspirovanou holotropními stavy vědomí a ilustruje tak niterné léčivé transformační procesy těchto stavů vědomí. Holotropní stavy vědomí jsou intenzivní prožitky, které mohou být dosaženy např. dechovými technikami, tranzovní hudbou, tancem či užitím psychedelických látek. Mohou se však objevit i zcela spontánně při tzv. psychospirituální krizi. Tyto holotropní stavy nabízejí náhled do vnitřních světů a umožňují umělcům případně i zachytit prožitky a pocity do originálního díla.


Zadruhé, holotropní umění je výjimečné díky svému potenciálu rozšířit naše chápání lidské psyché. Díla vytvořená v holotropních stavech vědomí přinášejí rozšířenou perspektivu na lidskou existenci a vnitřní psychologické procesy. Vzniká tak nová mapa, jejímž prostřednictvím se otevírají dveře k poznání hlubších vrstev našeho vědomí.

Zatřetí, holotropní umění má silný emoční a transformační potenciál. Při prohlížení těchto děl můžeme prožívat intenzivní emocionální reakce a mohou v nás tak rozproudit procesy osobního růstu a sebepoznání. Tato díla mohou mít terapeutický účinek a pomáhat nám lépe porozumět sami sobě a našim vlastním prožitkům. Diváci v nich mohou rozpoznat své vlastní procesy, se kterými si třeba doposud nevěděli rady, a mohou tak být inspirací pro další cílenou práci s těmito někdy i náročnými procesy.

V neposlední řadě, holotropní umění představuje i odvahu umělců vyjádřit se autenticky a nekonvenčně. Je to forma uměleckého sebevyjádření, která vychází z hlubokého propojení s vnitřním světem a neomezuje se tradicemi a konvenčními formami uměleckého vyjádření. To přináší svobodu tvůrčího projevu a umožňuje vytvořit unikátní díla, která jsou plná autenticity a originality.


Holotropní umění je tedy výjimečné svou schopností propojit umění a hluboké duševní prožitky, otevírat nové perspektivy na lidskou psyché, poskytovat emoční a transformační zážitky a přinášet autentické a nekonvenční umělecké projevy. Je to fascinující oblast, která spojuje dva světy a obohacuje jak tvůrce, tak diváky.

Nenechte si ujít vernisáž výstavy 6. vlny Holotropic ART, která vás provede jedinečným světem umění spojeného s hlubokými vnitřními prožitky. Tato událost otevře brány do fascinujícího světa tvorby, inspirace a uměleckých tajemství na zámku v Linhartovech. Přijďte a prožijte nezapomenutelný zážitek plný krásy, originality a hlubokých emocí.


Galerie umělců 6. vlny Holotropic ART










100 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page